RANTA ONKIKISAN SATOA

Joroisten Korterannalla pidettiin lauantaina 19.8.2023 auringonpaisteessa ja hienoissa maisemissa jälleen ranta onkikisat naisten, miesten ja nuorten sarjoissa. Lisäksi kisattiin myös Raudun pitäjän kylien välinen kilpailu. Kilpailukeskuksen isäntä Jarkko Naumanen oli kunnostanut ranta-alueen onkijoita varten tekemällä hyvät kävelypolut – erityiskiitokset Jarkolle. Kiitokset myös ennen palkintojen jakoa järjestetystä kahvi- ja makkaratarjoilusta, joita hoitivat Romon Päivi (os. Huuhka) Raasulista ja Seija Räty (os. Kiuru) Sirkiänsaarelta.

Naisten sarjaan saatiin uusi voittaja Maanselän Tarmoa edustanut nuori Sofia Lyytikäinen.

Miesten sarjan voitto meni Raasulin Rientoa edustaneelle Esko Naumaselle ja nuorten sarjassa Vepsan Vaeltajien Konsta Taavitsainen oli etevin kalojen narraaja.

Kylien välisessä kisassa, jossa kahden parhaan tulos laskettiin yhteen, voiton vei Raasulin Tarmo yhteistuloksella 6 600 gr. Kalat rannalle nostivat Esko Naumasen lisäksi Matti Huuhka. Toiseksi tuli Potkelan Ponsi Eila Kujalan ja Rauno Hännikäisen yhteistuloksella 3 260 gr ja kolmanneksi Vakkilan Veikkojen edustajat Mauri Jäske ja Pekka Intke saaliin yhteispainon ollessa 2 380 gr.

Kisassa oli myös suurin kala- kilpailu, jossa Mauri Jäsken säynävä painoi 1 040 gr. Lisää tulevassa Rautulaisten lehden lokakuun numerossa.